"SMART BREATHE"

Rätt andningsteknik!

Det är många som vet att rätt andning har stor betydelse för hälsan. men det är inte många som är medvetna om att just andningen är ett av de effektivaste sätten att få bättre hälsa, öka prestationsförmågan, stabilisera psyket och hantera stressen. Det är vad "Smart Breathe" hjälper dig med!

Boris Aranovich är en känd forskare som skrivit många hälsoböcker och har i sina studier påvisat positiva effekter av bl.a rätt andningstekniker.

Mer syre in i cellen, mer energi för hälsan!

Det är känt att syre vi andas mättar blodet, men ofta kommer det för lite syre in i cellerna. Nästan alla sjukdomar har med syrebrist i cellerna att göra. Det är därför det är så viktigt att syresätta cellerna. Andningsmetoden med Smart Breathe kan vi reglera motståndet i utandningen. Denna andning hjälper oss framför allt att öka koldioxidhaltern i blodet, och på detta sättet förbättra cellernas syreupptag.

Koldioxid har en vidgande kapillär-vidgande effekt, och när vi andningstränar ökar koldioxidnivån i blodet. Då vidgas små blodkärl- våra kapillärer och därigenom ökat blodcirkulationen.

Under livets gångförbrukar kroppen energi i olika processer-matspjälkning, fysiskt arbete, stress, hantering av dåligekologi, toxiner. Men mest energi går åt till andningen. Efter några månaders andningsövningar med apparaten brukar man minska antalet andetag till 6-8 minuter. Det betyder att vi sparar energi och ökar livslängden.

Trötthet- I samband med andningsträning får cellerna mer syre. På så sätt skapas mer energi i kroppen och då minskar tröttheten.

Depresssion, ångest-Andningsträning med SB balanserar nervsystemet och gör psyket mer stabilt.

Astma, kol- Andning med motstånd vidgar luftrören och minskar produktion av slem. Då kan symtom av astma och kol minska.

Högt blodtryck- Vid andningträning vidgas våra kapillärer vilket gör att blodtrycket sänks.

Sömnlöshet- Tack vare att nervsystemet balanseras förbättras sömnen

Bättre hantering av stress- Vid andningträning balanseras nervsystemet så kroppen blir starkare och kan hantera stress bättre

Övervikt- Tack vare att syreupptaget ökar så förbränns fettet effektivare och man går lättare ner i vikt